Sportfysiotherapie

Sporten heeft een gunstige invloed op gezondheid en lichamelijke conditie. Beweging houdt het lichaam soepel en fit, en zorgt ervoor dat onze spieren en gewrichten continu in vorm blijven. Toch is ook sporten niet zonder risico: hoe intensiever u beweegt, des te groter de kans op blessures. Deze kunnen ertoe leiden dat u tijdelijk niet meer kunt trainen of op uw ideale niveau kunt presteren, wat zeker bij topsport een bijzonder onprettige beperking is.

Sportfysiotherapie biedt in deze gevallen uitkomst. Onze specialisten kunnen u met een gericht behandelplan helpen om sneller uw passie weer op te kunnen pakken. Fysiotherapie Teding van Berkhout heeft een zeer complete visie op sportfysiotherapie, en kan daardoor een goede oplossing vinden voor alle sportgerelateerde klachten en vraagstukken.

De mogelijkheden van sportfysiotherapie

Fysiotherapie Teding van Berkhout begrijpt dat u als sporter niet lang uit de running wilt zijn. Onze fysiotherapeuten hebben grote affiniteit met (top)sport, en kunnen zich hierdoor perfect inleven in wat voor u belangrijk is: zo goed en zo snel mogelijk terugkeren op uw sportieve niveau.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, bieden wij daarom verschillende vormen van sportfysiotherapie aan. Hiervoor werken wij samen met specialisten van het Sport Medisch Adviescentrum (SMA, het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis.

Sportfysiotherapie advies

Als sporter is het belangrijk dat u bij een beginnende blessure op deskundig advies kunnen vertrouwen. Sportfysiotherapie kan in dergelijke gevallen helpen om erger te voorkomen. Fysiotherapie Teding van Berkhout biedt hiervoor individueel sportadvies. Hierbij analyseren wij uw huidige sport- en trainingsactiviteiten, en voeren wij een ondersteunend sportfysiotherapie onderzoek uit. Een verwijzing is hiervoor niet noodzakelijk.

Hebben wij eenmaal zicht op uw situatie, dan kunnen wij u helpen om de ideale intensiteit te bepalen en adviseren over de beste manier om uw conditie zonder overbelasting op peil te houden.

Blessurebehandeling

Het behandelen van blessures is een belangrijk onderdeel van sportfysiotherapie. Ons doel is hierbij om u zo snel mogelijk terug te brengen naar uw oorspronkelijke prestatieniveau. De therapeut stelt in overleg een behandelplan voor u samen, en begeleidt u bij het herstel van uw blessures. Daarnaast krijgt u advies om te voorkomen dat de blessure zich in de toekomst herhaalt.

Sportrevalidatie, oefentherapie en training vallen bij onze praktijk ook onder sportfysiotherapie.

Blessurepreventie

Voorkomen is beter dan genezen – een oud gezegde met een tijdloze kern van waarheid. Als sporter wilt u er natuurlijk alles aan doen om het risico op blessures te verkleinen, en gericht advies vanuit het perspectief van sportfysiotherapie is hiervoor onmisbaar.

Fysiotherapie Teding van Berkhout geeft regelmatig advies aan sporters en sportorganisaties over het voorkomen danwel beperken van blessures. De sportfysiotherapeut combineert hierbij voorbeelden uit de praktijk met inzichten in sportfysiotherapie, en maakt duidelijk op welke manieren u blessurepreventie kunt inzetten.

Meer weten over sportfysiotherapie?

Fysiotherapie Teding van Berkhout heeft veel ervaring met sportfysiotherapie. Onze therapeuten zijn speciaal opgeleid om sporters te begeleiden en te behandelen, en kunnen u in geval van blessures uitgebreid adviseren en ondersteunen.

Wilt u meer weten over sportfysiotherapie, of heeft u vragen over onze mogelijkheden? Neem dan contact op met ons team. Wij brengen u graag weer terug naar uw optimale niveau.