NVFB ZwangerFit®

Wilt u actief werken aan een gezonde zwangerschap? De wetenschap heeft bewezen dat sporten tijdens de zwangerschap helpt om zwangerschapsgerelateerde klachten te verminderen of te voorkomen, en daarnaast een goede manier is om een optimaal verloop van de zwangerschap te garanderen. Bovendien herstelt u na de zwangerschap sneller en kunnen bekkenbodemproblemen effectief voorkomen worden. Deze voordelen zijn het uitgangspunt van NVFB ZwangerFit®, een vernieuwende cursus van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en Pré- en Post-partum Gezondheidszorg.

De NVFB ZwangerFit® cursus bestaat uit fysieke training en is zowel voor zwangere vrouwen als recentelijk bevallen vrouwen geschikt. Daarnaast worden ook periodiek aparte coachingslessen aangeboden. Deze zijn facultatief en worden niet tegelijk met de fitness gegeven. U kunt bij Fysiotherapie Teding van Berkhout al vroeg in de zwangerschap beginnen NVFB ZwangerFit®.

Wat houdt NVFB ZwangerFit® precies in?

NVFB ZwangerFit® is een vernieuwde aanpak voor zwangerschapsbegeleiding, waarin de bewezen aanpak van gerichte oefentherapie met moderne inzichten in de oorzaken en behandeling van bekkenbodemdysfuncties wordt gecombineerd. De NVFB ZwangerFit® training maakt gebruik van elementen uit aerobics en fitness, en is erop gericht om vrouwen fysiek voor te bereiden op de bevalling en de daaropvolgende herstelperiode, en potentiële lichamelijke klachten te minimaliseren. De cursus besteedt veel aandacht aan de lichaamshouding, en deelnemers trainen alle spieren die voor zwangere vrouwen belangrijk zijn.

Tijdens de NVFB ZwangerFit® cursus krijgt u les van een deskundige docent die u optimaal kan begeleiden en tijdelijk klachten en risico’s kan signaleren. Omdat de training zowel pre- als post-partum voordeel biedt kunt u ook na de bevalling beginnen. Fysiotherapie Teding van Berkhout raadt echter wel aan om zo vroeg mogelijk tijdens de zwangerschap aan de cursus te beginnen, aangezien de voordelen dan nog verder worden vergroot.

Kies voor een sportieve, gezonde zwangerschap

oekt u een goed onderbouwde methode om u tijdens de zwangerschap voor te bereiden op uw bevalling en herstel? Dan is NVFB ZwangerFit® de perfecte keuze. De cursus combineert praktische oefeningen met uitleg over alle facetten van zwangerschap, baring en lichaamsfunctie, en besteedt uitgebreid aandacht aan functiestoornissen van het bekken en het houdings- en bewegingsapparaat.

Wilt u meer weten over NVFB ZwangerFit®, of wilt u zich inschrijven voor de cursus? Neem dan contact op met Fysiotherapie Teding van Berkhout. Wij vertellen u graag meer over de methode, en kunnen u direct per e-mail een intakeformulier toesturen.