Manuele therapie

Het menselijk lichaam is bijzonder sterk. We belasten onze gewrichten, spieren en wervelkolom dagelijks, en blijven dat een leven lang volhouden. Overbelasting wordt in veel gevallen zonder klachten opgevangen door de natuurlijke rek die het lichaam te bieden heeft, maar deze rek is niet oneindig. Wanneer het lichaam de overbelasting niet (meer) aan kan ontstaan fysieke klachten – functiestoornissen en pijnklachten aan het bewegingsapparaat.

Manuele therapie is ontwikkeld om deze functiestoornissen gericht aan te pakken. Om dit te kunnen toepassen moet een fysiotherapeut wel speciaal opgeleid zijn; manuele therapie is een verdere verfijning van de vaardigheden van fysiotherapie, waarbij gefocust wordt op de beweging van het lichaam en de wervelkolom. Fysiotherapie Teding van Berkhout heeft deze specialisatie in huis.

Hoe werkt manuele therapie?

Manuele therapie heeft twee doelen. De behandelmethode zet enerzijds in op het beter functioneren van gewrichten, terwijl anderzijds ook uw houding en bewegingen verbeterd worden. Hiervoor wordt bij manuele therapie gebruikgemaakt van specifieke technieken en anatomische inzichten die door middel van passief mobiliserende bewegingen in de gewrichten worden toegepast.

Manuele therapie is een vorm van begeleid bewegen, en het resultaat van de behandeling is daardoor vaak direct merkbaar – u voelt snel verbeteringen in uw bewegingsvrijheid, terwijl u tegelijkertijd merkt dat pijnklachten afnemen.

Naast deze verbeteringen op korte termijn heeft manuele therapie natuurlijk ook oog voor de lange termijn. De manueel therapeut adviseert u over de juiste manier van bewegen, en geeft u onder professionele begeleiding het inzicht dat u nodig heeft om deze methoden in uw dagelijks leven toe te passen.

Manuele therapie bij Fysiotherapie Teding van Berkhout

Heeft u last van pijnlijke gewrichten, en merkt u dat uw bewegingsvrijheid is afgenomen? In dat geval is manuele therapie een goede manier om uw klachten te behandelen. Fysiotherapie Teding van Berkhout biedt professionele manuele therapie met uitstekende behandelresultaten. Uw klachten nemen snel af, en u leert toekomstige klachten gericht te voorkomen.

Wilt u meer weten over manuele therapie, of zou u graag een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan telefonisch of via de website contact op met ons team. Wij brengen u snel weer comfortabel in beweging.