Algemene Fysiotherapie

Patiënten en cliënten kunnen bij Fysiotherapie Teding van Berkhout terecht voor uiteenlopende behandelvormen. Algemene fysiotherapie is hierbij een van de meest veelzijdige oplossingen. Onze specialisten werken bij algemene fysiotherapie met u samen om uw klachten nauwkeurig in kaart te brengen – dit gebeurt door middel van onderzoek en gerichte vragen over uw situatie. Zijn de klachten eenmaal duidelijk omschreven, dan stemmen wij het behandelplan samen met u af op uw wensen. Hoewel de term algemene fysiotherapie breed klinkt is het complete traject dat u bij ons doorloopt dus altijd maatwerk.

Om u een zo goed mogelijk beeld van onze werkwijze te geven vertellen wij u graag wat u tijdens het behandelproces kunt verwachten.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem contact met ons op

Hoe verloopt de behandeling?

De eerste afspraak vormt bij algemene fysiotherapie zoals gezegd de basis voor het behandelplan. In de meeste gevallen komt u hiervoor naar onze praktijk, maar afhankelijk van uw situatie is het ook mogelijk dat een van onze fysiotherapeuten u thuis bezoekt. Het behandelplan wordt daarna volledig afgestemd op uw klachten.

Hoewel ieder behandelplan maatwerk is, maakt Fysiotherapie Teding van Berkhout hierbij wel gebruik van basisrichtlijnen en –protocollen. Onze oefentherapie vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt – deze helpt om gewrichten soepeler en vrijer te laten bewegen, en kan ook uw spierkracht vergroten. Daarnaast komen ook houding, evenwicht en ademhaling aan bod. Directe behandeling bij algemene fysiotherapie vindt plaats in de gezamenlijke trainingsruimte of een individuele behandelruimte. Fysiotherapie Teding van Berkhout beschikt over gespecialiseerde kracht- en cardioapparatuur waarmee u de oefeningen kunt uitvoeren.

Naast begeleide oefeningen geven wij bij algemene fysiotherapie ook advies over oefeningen die u thuis kunt doen. Hierbij houdt de fysiotherapeut uiteraard rekening met uw situatie en mogelijkheden. De oefeningen helpen u om beter bewust te worden van de beste manier van bewegen, en geven u op korte termijn meer vertrouwen in uw eigen lichaam.

Het belang van verantwoord, bewust bewegen is uiteraard ook op lange termijn een belangrijk onderdeel van algemene fysiotherapie. Onze specialisten richten zich niet alleen op directe behandeling, maar ook op het voorkomen van een eventuele terugkeer van uw klachten. Uiteindelijk bent u immers het beste gebaat bij maximale zelfstandigheid.

Meer informatie over algemene fysiotherapie

Heeft u vragen over onze werkwijze bij algemene fysiotherapie, of wilt u meer weten over onze verdere specialisaties? Ons team voorziet u graag van de informatie die u nodig heeft om de beste behandeling voor uw klacht te vinden. Neem contact op via de website, of maak een telefonische afspraak om uw vragen te bespreken.