Praktijkmaatregelen ivm CORONA-virus (COVID-19) voor patiënten, cliënten en sporters!

Goed nieuws, we mogen weer open voor fysiotherapeutische zorg! Uiteraard hebben we een nieuw reglement in verband met COVID-19. In de praktijk hebben we meerdere voorzorgsmaatregelen genomen om u de veilige zorg te kunnen bieden.

Update 23 maart 2020

De praktijk is geopend!  Wij maken gebruik van telefonisch consult en/of videobellen en bieden indien nodig medische noodzakelijke zorg met in acht neming van de maatregelen.

Wij bieden sinds vandaag de mogelijkheid om via een online omgeving, ‘Mijn FTvB’, zorg te kunnen verlenen. Dit bestaat uit het doen van een online intake, het versturen van huiswerk-oefeningen en indien nodig contact via de webcam.

Juist nu is het belangrijk om onze partners in de zorgketen te ondersteunen. Wij proberen op alle mogelijke manieren bijvoorbeeld huisartsen en andere medici te ontlasten door online de zorg voor het houdings- en bewegingsapparaat over te nemen.

Onze zorg en verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de patiënten, medewerkers en hun omgeving weegt zwaar. Het beleid van het RIVM, Keurmerk Fysiotherapie, KNGF NZa en zorgverzereraars Nederland is leidend geweest en dit blijft zo. Ons motto blijft: ‘samen in beweging’ , echter nu op afstand.

Wilt u meer informatie betreffende de aangepaste maatregelen, het beleid of over ‘Mijn FTvB’, neem contact met ons op.

Update 22 maart 2020

Om schouder aan schouder met de huisartsen en medici te staan, blijven wij OPEN voor het geven van fysiotherapeutische- zorg of anders als primair aanspreekpunt voor houding en beweging gerelateerde zorg. Dit ook om de huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer te belasten!

Ook wij HOUDEN MENSEN OP DE BEEN en zorgen er zo voor dat mensen minder beroep hoeven te doen op huisartsen en ziekenhuizen.

Mocht u niet naar de praktijk kunnen of willen komen, kunnen we u toch van zorg voorzien zoals u van ons gewend bent:

 • Voor patienten die geen beschikking hebben over digitale middelen verzorgen wij oefenprogramma’s thuis, op gepaste afstand uiteraard
 • Telefonische consulten
 • Online video consulten
 • Online huiswerkoefeningen op maat

Regel 1; blijf thuis indien u ziek bent koorts hebt en hoest. Ook wij volgen het RIVM.

Juist in deze tijden is het goed om fit te blijven, dus let goed op uw voeding en blijf voldoende in beweging!

Let op uw naasten en we wensen u veel gezondheid in deze moeilijke tijd.

Update 15 maart 2020

De praktijk blijft met inachtneming van de huidige maatregelen van het RIVM gewoon open. Helaas zijn wij genoodzaakt de deuren te sluiten voor de medische fitness en de zwangerfit lessen en tevens bootcamp.

Het team van fysiotherapie Teding van Berkhout blijft voor u klaarstaan gedurende de gebruikelijk openingstijden om u van noodzakelijk zorg te voorzien, waarbij wij uiteraard de strenge hygiëne maatregelen hanteren.

Wij vragen u bij ziekte/ koorts, hoesten en verkoudheid, NIET naar de praktijk te komen maar telefonisch contact met ons op te nemen. Uw afspraak kan dan telefonisch of via beeldbellen doorgang vinden. De optie tot telefonisch consult of beeldbellen is uiteraard ook mogelijk voor reguliere afspraken.

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Was je handen regelmatig met zeep (20-30 seconden)
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en handdoeken
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis als u zich niet goed voelt, verkoudheidsklachten heeft, hoest en/ of koorts heeft.
 • Blijf thuis als u recent in een risicogebied bent geweest

Wij vragen uw medewerking in onderstaande:

 • Was uw handen voorafgaand aan de behandeling van uw therapeut
 • Wees extra alert op uw eigen hygiëne en van anderen in de praktijk. Maak apparatuur en oefenmiddelen schoon. Maak hiervoor gebruik van het desinfectant en de papieren handdoeken.
 • Was uw handen voordat u in de oefenzaal gaat trainen.
 • Wij vragen u om een eigen handdoek mee te nemen.

Wij danken u voor uw medewerking.