Onze samenwerkingen

Rugpoli

Onze Manueeltherapeut Caspar Gijsbertse draait mee op de Rugpoli in het Spaarne Gasthuis Locatie Hoofddorp. De Rugpoli is een spreekuur waar de (rug)orthopedisch chirurg en de manueel therapeut in 1 bezoek kijken naar uw rug klacht, aangevuld met beeldvormend onderzoek, vragenlijsten en meting. Na het bezoek heeft u hopelijk een heldere verklaring voor uw rugpijn met een bijpassend behandelplan.

Sportpoli

Onze sportfysiotherapeut Erik Jansen draait mee op de sportpoli in het Spaarne Gasthuis. De sportpoli is een spreekuur waar de orthopedisch chirurg, de sportarts en de sportfysiotherapeut in 1 bezoek kijken naar uw sportblessure, indien nodig aangevuld met beeldvormend onderzoek. Hierna wordt direct een bijpassend behandelplan voor u gemaakt.

Schouderpoli

Op de schouderpoli van het Spaarne Gasthuis wordt uw schouderklacht in 1 bezoek beoordeeld door de orthopedisch chirurg, een gespecialiseerde verpleegkundige en een fysiotherapeut, aangevuld met beeldvormend onderzoek. Hierna wordt direct voor u een bijpassend behandelplan gemaakt.

Valpoli

Wanneer u regelmatig valt en er is hiervoor geen aanwijsbare reden kan uw huisarts of medisch specialist u verwijzen naar de valpoli.
Op de valpoli doet de verpleegkundige, neuroloog, fysiotherapeut en de geriater onderzoek naar de redenen van uw vallen. Dit onderzoek zal ongeveer een dagdeel duren. Aan het eind van uw bezoek krijgt u van de geriater een bijpassend advies en eventueel een behandelplan. Zij kunnen u dan helpen met het vinden van de juiste zorgverlener.

Schoudernetwerk Kennemerland

Alle bij Schoudernetwerk Kennemerland (SNK) aangesloten fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van uw schouder. Zo bent u ervan verzekerd dat u de meest optimale behandeling krijgt. Onze schoudertherapeuten Carline Tannemaat en Erik Jansen zijn bij dit netwerk aangesloten. Heeft u schouderklachten en bent u op zoek naar gespecialiseerde fysiotherapeut om van uw schouderpijn af te komen? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Chronisch zorgnet

Stichting Chronisch ZorgNet is hét landelijke netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bij patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen (NCD’s). Binnen dit open netwerk met landelijke dekking staat kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel. Chronisch ZorgNet therapeuten onderscheiden zich dan ook op dit gebied. Alle aangesloten therapeuten handelen volgens de KNGF-richtlijnen, en volgen bijscholing die relevant is voor de behandeling van patiënten met NCD’s, zoals scholing op het gebied van leefstijlbegeleiding of rookstopcoaching. Therapeuten van ons die aangesloten zijn bij dit netwerk zijn Anke Oude Hengel en Vreni de Fluiter.

Fysiotopics

De vereniging FysioTopics is opgericht op 1 april 2012. Het initiatief van deze vereniging lag bij 40 samenwerkende praktijken. Deze praktijken hebben de ambitie om samen op te trekken rondom de kwaliteit en doelmatigheid van zorg. Dit om de zorg die ze bieden te verbeteren en met elkaar te kunnen vergelijken. Anno 2022 heeft de vereniging 185 actieve leden (praktijken) die dit doel nastreven. Hiermee vertegenwoordigen we meer dan 2.500 werkzame fysiotherapeuten.

Fysic

FysiQ is een monodisciplinaire samenwerking voor 1e lijns fysiotherapeuten, die het doel heeft een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ketenzorg in de 1e lijn, zoveel mogelijk geleverd in de thuisomgeving van de patiënt. Daarvoor maakt FysiQ samenwerkingsafspraken met andere zorgaanbieders in 0e, 1e, 2e en 3e lijn; sport- en bewegingsaanbieders, gemeenten, huisartsen, overige paramedische beroepen, ziekenhuizen, revalidatiecentra en zorginstellingen.

Arthrose Netwerk

Het Artrose netwerk West-Nederland bestaat uit een netwerk dar bestaat uit zorg-professionals uit de eerste- en tweedelijns zorg. Denk hierbij aan fysiotherapeuten, huisartsen en orthopedisch chirurgen. Hierdoor is er een goed netwerk dat multidiciplinair kan samenwerken en overleggen. Dit netwerk is een initiatief van de vakgroep orthopedie van het Spaarne Gasthuis.

Onconet

Als u (zware) behandelingen tegen kanker moet ondergaan, of ondergaan heeft, denkt u vermoedelijk niet als eerste aan het op peil houden van uw conditie. Toch is het zinvol om daarbij stil te staan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het veel voordelen heeft om tijdens de behandeling tegen kanker een speciaal daarvoor ontwikkeld trainingsprogramma te volgen. Veel mensen vinden het fijn om zelf aan de slag te kunnen met het herstel en de mogelijkheid te hebben lotgenoten te ontmoeten. Anke Oude Hengel is voor ons aangesloten bij dit netwerk.

Krachtige basiszorg

Krachtige basiszorg is een integrale aanpak gericht op bewoners met hoge gezondheidsrisico’s en problemen in meerdere leefdomeinen. Het is een manier van kijken, leren en doen door álle professionals op gebied van zorg, sociaal welzijn en preventie in de wijk.

Hulpverleners delen kennis en procesinformatie en gaan samen met de klant op zoek naar een integrale oplossing van het probleem. De opgedane leerervaringen worden structureel gedeeld. Het resultaat? Professionals kunnen beter hun werk doen, bewoners plukken de vruchten van zorg- en dienstverlening op maat en de zorgkosten verminderen significant.

SEHO

De Samenwerkende Eerstelijnszorg in Haarlem-Oost is een samenwerkingsverband van huisartsen en fysiotherapeuten. De ambitie van het samenwerkingsverband is om niet alleen de onderlinge samenwerking te verstevigen, maar ook initiatief te nemen om de samenwerking met andere partijen, zoals andere disciplines in de eerstelijns en het ziekenhuis en andere domeinen, zoals het sociale domein te verbeteren. Enkele actieve initiatieven binnen het SEHO zijn het “Houdings en bewegingspreekuur”, het “Leefstijl Instituut” en project “de krachtige Basiszorg”.

Alle initiatieven hebben tot doel om te komen tot “de juiste zorg op de juiste plek”. Door de groeiende druk op de zorg en toename van complexe zorgvragen, is samenwerken en gericht doorverwijzen essentieel. De SEHO tracht met diverse initiatieven hier vorm aan te geven. Voor meer informatie over het SEHO en de lopende projecten en initiatieven kijkt u gerust op de website van het SEHO.

DSOV

Fysiotherapie Teding van Berkhout is verantwoordelijk voor de fysiotherapeutische begeleiding van het eerste voetbalelftal van DSOV uit Vijfhuizen. Tom van Haarlem is op de trainingsavonden aanwezig voor het geven van loop- en krachttraining en Maarten van Kuijen begeleidt het team op de wedstrijddagen. Voor alle leden van DSOV verzorgt Tom op dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur een gratis inloopspreekuur.
www.DSOV.nl

HMHC Saxenburg

Bij hockeyvereniging Saxenburg, gevestigd aan de Boerhavelaan in Haarlem, verzorgt Fysiotherapie Teding van Berkhout een gratis inloopspreekuur voor alle leden. Nils van Eeden is op dinsdagavond aanwezig van 18.00 tot 19.00 uur. Tevens zetten wij ons bij Saxenburg in voor de preventie van sportblessures.
www.saxenburg.nl