Behandelmethoden

MANUELE THERAPIE

De manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich richt op onderzoeken en behandelen van klachten aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. De behandeling kan bestaan uit specifieke gewrichtstechnieken zoals mobilisaties of manipulaties, maar de manueel therapeut kan ook met u samen gericht werken aan houding, kracht, coördinatie en stabiliteit. Ook worden factoren met u besproken die mogelijk herstel in de weg kunnen staan zoals stress of een inactieve leefstijl. Mochten deze factoren een dominante rol spelen dan zoekt de manueeltherapeut met u naar een samenwerking binnen de praktijk om deze factoren te kunnen aanpakken. Voor meer informatie over manuele therapie kunt u contact opnemen met 1 van onze manueeltherapeuten.

maak een afspraak

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich met name op blessurebehandeling en blessurepreventie bij (top)sporters. Maar de kennis en vaardigheden van een sportfysiotherapeut kunnen ook goed ingezet worden bij het revalideren van patiënten na bijvoorbeeld een operatie. Met de kennis en ervaring van onze gespecialiseerde sportfysiotherapeuten en alle moderne faciliteiten, zowel indoor als outdoor, bereikt de patiënt weer snel zijn oude trainings- of prestatieniveau.

Hinder of klachten tijdens het sporten? Maak een afspraak voor een consult sportfysiotherapie. DSOV-leden en leden van hockeyclub Saxenburg kunnen gebruik maken van het sportspreekuur op locatie. Onze sportfysiotherapeuten staan voor u klaar.

maak een afspraak

Oncologische fysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut richt zich specifiek op stoornissen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de eventuele operatie, radiotherapie, chemotherapie en/of aanvullende behandelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spanningsklachten, pijn, of verminderde spierkracht. Ook kunnen er problemen ontstaan in het uitvoeren van werk of hobby’s.

De oncologiefysiotherapeut kan helpen in alle fasen van de ziekte. Dus zowel in de curatieve, palliatieve, maar ook in de terminale fase. Elke fase vereist een specifieke behandeling door de oncologiefysiotherapeut, aangezien de behandeldoelen verschillen. Voor informatie over oncologische fysiotherapie kunt u bij ons contact opnemen met Anke Oude Hengel.

maak een afspraak

Fysiotherapie voor ouderen

Fysiotherapie voor ouderen is de behandeling van ouderen gericht op het behoud van zelfredzaamheid en onafhankelijkheid in de thuissituatie. Behandeling kan plaats vinden op de praktijk, bij de cliënt thuis of in het verzorgingstehuis. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn ervoor opgeleid rekening te houden met alle facetten van het ouder worden. Vaak spelen er meerdere factoren een rol zoals medicatie, specifieke veranderingen van het lichaam, mentale componenten en invloeden vanuit de omgeving. Belangrijk is ook dat meer disciplines bij de behandelaanpak betrokken worden. Hiervoor hebben wij de beschikking over een groot netwerk van zorgverleners.

maak een afspraak

Valpreventie

Senioren kunnen door verschillende redenen vallen. Verlies van spierkracht, een verminderde stabiliteit, bijwerkingen van medicijnen en chronische aandoeningen zijn enkele oorzaken. Om de juiste valpreventie interventie (een plan van aanpak om vallen te voorkomen) op te stellen, kunt u bij ons een afspraak maken met Tom van Haarlem. Hij is geschoold in valpreventie en staat klaar om met u aan de slag te gaan. Door het gebruik te maken van de valanalyse van veiligheid.nl kan Tom ervoor zorgen dat u bij de juiste hulpverlener terecht komt. Dit kan bijvoorbeeld zijn een diëtist, opticien of ergotherapeut. Na de valanalyse krijgt u een uitgebreid verslag waarin u de bevindingen kunt terugvinden.

maak een afspraak

Longrevalidatie

Deze revalidatie is, middels een actieve aanpak, gericht op het verminderen van de nadelige gevolgen van een longziekte. U gaat aan de slag met een op maat gemaakt trainingsprogramma. Er wordt naast het verbeteren van uw belastbaarheid ook aandacht besteedt aan het verminderen van angst, het herwinnen van zelfvertrouwen, ademhalingstechnieken en het bewaken van uw grenzen. Longrevalidatie kan een zinvolle bijdrage leveren bij patiënten met COPD, Astma, restverschijnselen na doorgemaakte COVID-besmetting.

maak een afspraak

Fysiotherapie bij etalagebenen

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) wordt veroorzaakt door slagaderverkalking, waardoor patiënten etalagebenen (claudicatio intermittens) kunnen ondervinden. Klachten zoals pijn of kramp in de beenspieren treden op tijdens het lopen en verdwijnen na enige tijd stilstaan. Roken, te weinig beweging en ongezonde voeding zijn risicofactoren voor PAV.
Uit verscheidene studies is gebleken dat gesuperviseerde looptherapie een (kosten)effectieve behandeling is voor patiënten met etalagebenen. Bij ons doet u dit onder begeleiding van Vreni de Fluiter.

maak een afspraak

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode tegen acute en chronische pijn en stijfheid in spieren. De oorzaak van de klacht is dan een lokale verharding in de spier wat een triggerpoint wordt genoemd. Een zeer fijn naaldje wordt door de huid in dit triggerpoint geprikt waardoor de verharding ontspant en geheel of gedeeltelijk verdwijnt.

maak een afspraak

Beweegprogramma’s

Chronische aandoeningen kunnen bewegingsvrijheid en levenskwaliteit sterk beperken. Hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en chronische klachten aan de luchtwegen maken het vaak moeilijk om actief te blijven – bewegen wordt oncomfortabel, of zelfs pijnlijk. Veel mensen die last hebben van deze aandoeningen verminderen daardoor hun activiteitenpatroon, terwijl beweging juist voor deze groep een zeer gezonde functie heeft.

Heeft u een chronische aandoening, en wilt u graag meer bewegen? Een beweegprogramma kan helpen om u op de juiste manier in beweging te brengen. Fysiotherapie Teding van Berkhout heeft voor uiteenlopende aandoeningen een geoptimaliseerd beweegprogramma opgesteld, en legt u graag uit wat dit voor u kan betekenen.

maak een afspraak

Behandeling aan huis

Indien noodzakelijk kan de behandeling bij u thuis plaats vinden. Hiervoor is echter een verwijzing van een arts noodzakelijk.

maak een afspraak